10 inspirerende TED Talks die je als Young Professional niet mag missen

Soms is een klein vonkje inspiratie alles wat je nodig hebt om de beste versie van jezelf te zijn. Sta jij voor een belangrijke keuze in je carrière,  of kan je gewoon wel een extra boost gebruiken om je dag door te komen? Haal je inspiratie uit de verhalen van één van deze 10 toonaangevende sprekers die voor TED hun visie op de wereld gaven. Verhalen over leiderschap, motivatie en ondernemerschap: allemaal onderwerpen die Young Professionals bezighouden, verteld in het klassieke TED Talk-format – 18 minuten of minder. Gun jezelf vandaag ook een motivational break!

 

Briljant leiderschap voor iedereen

In haar Ted Talk vertelt onderzoeker en zakenvrouw Roselinde Torres over haar 25 jaar ervaring als expert op het gebied van leiderschap. Met haar 3 vragen die iedereen zichzelf kan stellen, benadrukt het ze het belang van leiderschap in iedere carrière. Hoe spendeer jij je tijd, hoe divers is jouw persoonlijke netwerk en zit jij niet te veel in je comfort zone?

Roselinde Torres – What it takes to be a great leader

 

Maakt geld je gemeen?

Wat vertelt een simpel potje Monopoly ons over wat geld met mensen doet? Sociaal psycholoog Paul Piff vertelt een ontnuchterend verhaal over hoe rijkdom je interpersoonlijke relaties beïnvloedt. Is rijkdom op deze manier wel iets wat je wilt nastreven als Young Professional?

Paul Piff: Does money make you mean?

 

De digitale wereld vs. de echte wereld

De Indiase schrijfster Abha Dawesar beschrijft hoe het New York van na de orkaan Sandy haar aan het denken zette over de digitale werkelijkheid die onherroepelijk onderdeel is geworden van onze identiteit. Zijn we zo hard bezig om in de digitale wereld met elkaar in verbinding te blijven, dat we de realiteit uit het oog verliezen?

Abha Dawesar: Life in the ‘digital now’ 

 

Vriendjes worden met stress

Is stress slecht voor je? Niet als we gezondheidspsychologe Kelly McGonigal mogen geloven. Zij beweert dat stress alleen slecht voor je is, als je erin gelooft dat het schadelijk voor je is. McGonigal laat ons zien dat je perceptie van stress het verschil kan maken in de fysieke reactie die je hebt op stressvolle situaties. Leer omdenken en ga gezonder om met stress!

Kelly McGonigal: How to make stress your friend

 

(Economische) alarmbellen leren herkennen

Was de financiële crisis van 2007-2008 een eenmalig iets, of waren (en zijn) er herkenbare factoren, die in ieder snel groeiend, instabiel systeem aan het wankelen of vallen kunnen brengen? Didier Sonnette en zijn Financial Crisis Observatory onderzochten en identificeerden de waarschuwingssignalen die een nieuwe economische crisis zouden kunnen kenmerken.

Didier Sornette: How we can predict the next financial crisis

 

De filosofie achter Google Glass

Eén van de innovators Google, Sergey Brin, vertelt over zijn ambitie om met de Google Glass mensen meer betrokken te houden bij het leven. Afgezien van het gematigde succes van de Google Glass is het een interessante blik op het feit dat de meeste mensen een groot deel van hun leven afgezonderd door brengen met hun smartphone.

Sergey Brin: Why Google Glass?

 

Het einde van economische groei en innovatie?

Liggen de beste jaren van economische groei en innovatie al achter ons? Aanwijzingen in de demografie, in het onderwijs, in de hoogte van schulden en in sociale ongelijkheid geven volgens economie-expert Robert Gordon aan dat we in onze maatschappij langzaamaan tot stilstand komen na een periode van enorme groei. Pessimistisch, of juist realistisch?

Robert Gordon: The death of innovation, the end of growth

 

Waarom gaan we elke dag naar ons werk?

Gaan mensen alleen naar hun werk voor het geld? Is het echt zo simpel? Dan Ariely legt ons uit hoe het écht zit en vertelt over geldingsdrang, doelgerichtheid en de menselijke behoefte om voortgang te maken.

Dan Ariely: What makes us feel good about our work?

 

Hoe jouw brand een eigen leven kan gaan leiden

Tim Leberecht vertelt hoe je online identiteit als merk soms wegen bewandelt die je zelf niet kunt voorspellen, en hoe dat juist goed kan zijn. Je kunt je merk zelfs zo opzetten dat je de controle erover loslaat en het zijn eigen kracht laat vinden.

Tim Leberecht: 3 ways to (usefully) lose control of your brand

 

Hoe alles al eens eerder gedaan is

De beste ideeën ter wereld komen voort uit het lenen, stelen of bouwen van bestaande ideeën of concepten. Kirby Ferguson leert ons hoe iconen als Steve Jobs en Bob Dylan hun briljante uitvindingen baseerden op concepten uit het verleden. Zij het slim verbouwd, samengesteld of opnieuw uitgevonden.

Kirby Ferguson: Embracing the remix

 

 

Welke van deze TEDTalks is jouw favoriet en waarom?

 

ted ypn

View Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *