20 cv-blunders die te grappig zijn voor woorden!

Van een cv kan over het algemeen worden gezegd dat het je visitekaartje is. Voor een werkgever biedt het de mogelijkheid om vluchtig te bekijken wie jij bent en wat jij kan. Blunders in je cv wil je uiteraard voorkomen. Het wel of niet krijgen van je toekomstige droombaan hangt er misschien wel vanaf. Blunders komen echter zeker wel voor in de wereld van het recruitment. Check de onderstaande 20 (hilarische) blunders!

 

1. Een kandidaat vermeldde in zijn cv: “Ik ben geniaal en wil u daarom graag uitnodigen voor een gesprek bij mij thuis.”

Jezelf geniaal noemen en je toekomstige werkgever uitnodigen voor een sollicitatiegesprek bij je thuis is op zijn minst een interessante strategie te noemen. Ik weet niet of het heeft gewerkt, maar ik heb zo’n voorgevoel van niet. Deel jij dat voorgevoel ook?

 

2. Deze sollicitant nam een interessante vaardigheid op in zijn cv: “Gator-hunting is een behoorlijke vaardigheid van me. Je kunt me gerust een professional noemen in het jagen op alligators.”

Op een managementpositie reageren en als één van je vaardigheden ‘gator-hunting’ noemen. Dat is toch best gedurfd.

 

3. Een kandidaat plaatste een foto van zichzelf in een hangmat bovenaan in zijn cv met daaronder de tekst: “Hoi! Mijn naam is … en ik zoek werk!”

Zo weet je zeker dat je cv in ieder geval geen professionele uitstraling heeft. Misschien was dat ook het doel. In dat geval: missie geslaagd!

 

4. Een kandidaat nam onder de paragraaf ‘persoonlijke doelstellingen’ de tekst op: “Geld verdienen!”

De kandidaat wilde hiermee misschien zeggen dat hij behoorlijk gemotiveerd is. Hopelijk is dat hem gelukt.

 

5. Een sollicitant lichtte zijn ‘leiderschapsvaardigheden’ toe met: “Bij World of Warcraft gaf ik leiding aan verschillende clans.”

Of het toelichten van je leiderschapsvaardigheden met je videogame-historie nu een goed idee is, is nog maar de vraag. Wat denk jij?

 

6. Deze kandidaat nam onder ‘persoonlijke doelstelling’ op: “Ik zou graag willen werken voor een werkgever die geen alcoholist is (zoals mijn huidige werkgever).”

Niet zo slim om deze ongepaste tekst in je cv op te nemen.

 

7. Een kandidaat diende zijn cv in bij de werkgever waar diegene net ontslagen was.

Dit getuigt in ieder geval van moed. En misschien ook wel van hoop. En wellicht ook wel een beetje van waanzin.

 

8. De sollicitant voegde bij zijn cv een soort fotocollage toe. Waarin babyfoto’s, foto’s van hem in zijn tienerjaren, tot aan recente foto’s te zien waren.

Creatief of heel ongepast? Wie zal het zeggen!

 

9. De kandidaat had onder zijn vaardighedenparagraaf de vaardigheid, “sarcasme”, opgenomen.

Leuk detail: de kandidaat is uiteindelijk wel aangenomen.

 

10. Een kandidaat omschreef zich in zijn cv als volgt: “Ik heb ervaring in logic programmeren. Ik ben in staat om basissoftware te creëren. Daarnaast ben ik heel goed in het worstelen met beren en ben ik zeer bekwaam in C++.”

Is het een grapje? Is het bedoeld om de aandacht van de lezer vast te houden? Hopelijk kon de lezer het waarderen.

 

11. Een sollicitant vertelde in zijn cv dat hij zeer bekwaam is in Nederlandse taal. Want hij had in Nederlands spreken en schrijven al ruim 20 jaar ervaring. Opmerkelijk: de sollicitant was 19 jaar oud.

Dit is misschien wel next-level opscheppen. Waarschijnlijk weet de lezer van het cv niet of hij nu juist moet huilen of moet lachen.

 

12. Een kandidaat lichtte zijn persoonlijke voorkeur qua werk als volgt toe: “Ik hou ervan om hersenloze dingen te doen als kopiëren en archiveren.”

Met deze tekst klink je niet bepaald als iemand die van een uitdaging houdt. Maar credits voor de eerlijkheid!

 

13. Een kandidaat nam in zijn cv een speciale paragraaf op, genaamd: “Gameprestaties”.

De kandidaat vond het belangrijk om in zijn cv een speciale sectie op te nemen met daarin al zijn videogamehoogtepunten. Van records met Tetris tot aan World of Warcraft prestaties, alles stond erin. Niet echt professioneel? Maar toch best gedurfd!

 

14. Deze sollicitant vermeldde in zijn cv een bijzondere vaardigheid: “Ik kan nagenoeg perfect de roep van een Velociraptor nadoen.”

Altijd waardevol om je dinosauriër- imitatieskills in je cv op te nemen!

 

15. Een sollicitant stelde zijn gehele cv op zonder ook maar één hoofdletter te gebruiken.

Hoe je een dergelijk cv kan aanleveren is echt bijzonder. Wellicht was het herzien van het cv even achterwege gelaten. Best wel een kostbare fout.

 

16. Deze sollicitant is handig met een nietmachine en wilde dat toch even vermelden in zijn cv: “Ik kan nieten onder een hoek van precies 45 graden.”

Een toch wel bijzondere vaardigheid om op te nemen in je cv.

 

17. Een kandidaat lichtte het reageren op een callcenterfunctie als volgt toe: “Ik wil graag astronaut worden. Daarom reageer ik op een callcenterfunctie. Zo kan ik zelfvertrouwen opbouwen wanneer ik straks met ‘mission control’ moet communiceren.”

Deze kandidaat neemt een callcenterfunctie klaarblijkelijk niet heel erg serieus.

 

18. Een kandidaat reageerde op een functie binnen de ICT en nam daarbij in zijn cv onder ‘vaardigheden’ op: “Ik kan 75 push-ups achter elkaar doen.”

De kandidaat had klaarblijkelijk de lachers op zijn hand. Want hij werd ook nog eens aangenomen.

 

19. “Ik kan rijst koken binnen 58 seconden”

Dit werd als vaardigheid opgenomen in het cv door een sollicitant. Zeer bijzonder om dit als vaardigheid op te nemen in je cv. Het roept wel een vraag bij me op. Kan dit überhaupt?

 

20. Een kandidaat had een functie voor ogen die hij graag toelichtte in zijn cv: “Zakenman met een salaris variërend tussen de 18.000 euro en 250.000 euro.”

De kandidaat had in zijn cv een niet op de vacature gepersonaliseerde doelstelling opgenomen. Een algemene doelstelling als dit opnemen in je cv is waarschijnlijk geen topidee.

View Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *