Zou jij deze vragen durven te stellen bij een sollicitatiegesprek?

Je kent hem vast wel, de vraag die bijna altijd wordt gesteld aan het einde van een sollicitatiegesprek: “Heb je nog vragen?”. Het is een  teken dat je gesprek bijna afgelopen is. Soms tolt je hoofd nog en ben je gewoon blij dat het gesprek is afgelopen. Je houdt je stil. Maar je kunt ook in een flow zitten en dan komt er vanzelf wel wat uit. Het zal je verbazen wat er bij sommige mensen uit komt. Het blijkt dat we soms heel ‘creatief’ kunnen zijn. Had jij verwacht dat deze vragen worden gesteld aan het einde van een sollicitatiegesprek?

 

1.  “Als jij een stuk fruit was, wat voor fruit was je dan geweest?”

Deze vraag werd gesteld door een sollicitant, tijdens een sollicitatiegesprek met Megan Garnett, van Articulate Communications Inc.

2. “Wat moet ik doen als ik niet naar werk kan lopen door een regenbui? Kun jij me dan ophalen?”

Dit vroeg een sollicitant aan Christine Pechstein (carrièrecoach).

3. “Ja heb ik, kunnen we dit gesprek afronden? Ik heb nog wat dingen te doen.”

Een sollicitant gaf met zijn vraag een duidelijke hint. De sollicitant vroeg dit tijdens een gesprek met Bruce Campbell, vice president marketing van Clare Computer Solutions.

4. “Wat doet een Kamer van Koophandel eigenlijk?”

De sollicitant bewaarde in dezen het beste voor het laatste. Zij wist deze vraag de stellen bij een sollicitatie als secretaresse bij de Kamer van Koophandel.

5. “Wat is jullie beleid ten aanzien van afwezigheid op maandag eigenlijk?”

De sollicitant had waarschijnlijk al wat heftige weekendjes op de agenda staan. Heel ‘voorzichtig’ vroeg hij dit tijdens een sollicitatiegesprek met Bruce Campbell, van Clare Computer Solutions.

6. “Als ik niet word aangenomen, kan ik je dan wel bellen om wat te gaan drinken?”

De sollicitant had klaarblijkelijk niet alleen het doel om aangenomen te worden tijdens dit sollicitatiegesprek. Hij vroeg dit tijdens een sollicitatiegesprek aan Christine Bolzan, oprichter van Graduate Career Coaching.

7. “Hoe hoog zijn de bonussen als je partner wordt? Ik hoor dat ze echt sky-high zijn.”

Altijd slim om even naar de bonussen van een partner te vragen wanneer je onder aan de ladder begint, moet de sollicitant hebben gedacht. En aan de andere kant, waarom zou je het niet vragen? Christine Bolzan, van Graduate Career Coaching, wist te vertellen dat een sollicitant dit onverschrokken vroeg.

8. “Mag mijn vader je misschien bellen over deze baan en het trainingsprogramma dat van start gaat bij aanname?”

De kandidaat die dit vroeg legde uit waarom dit voor hem zo’n belangrijke vraag was. Hij vervolgde zijn vraag met: “Mijn vader is namelijk erg boos en verontrust. Hij heeft altijd gewild dat ik ging studeren, Geneeskunde het liefst. Hij zou graag willen dat iemand hem wat kan vertellen over de ICT-wereld.”

Interessant detail is dat de vader ook daadwerkelijk opbelde. Christine Bolzan (Graduate Career Coaching) wist te vertellen dat ze vervolgens niet alleen de vader aan de lijn had, maar dat ze in een conference call zat met een hele groep bezorgde ouders.

9. “Als ik de baan aangeboden krijg, word ik dan ook getest op drugs?”

Een sollicitant vroeg heel voorzichtig naar het drugsbeleid. (Bron: Christine Bolzan, founder of Graduate Career Coaching)

10. “Ik vernam dat jullie ook een ‘backgroundcheck’ doen. Dingen als openbare dronkenschap of ordeverstoring, komen die ook naar voren?”

‘Never give your cards away’ was vast niet het motto van deze sollicitant. (Bron: Christine Bolzan, founder of Graduate Career Coaching)

11. “Zou ik ook een tour kunnen krijgen van de borstvoedingsruimte? Ik hoorde dat jullie een hele goede ruimte hebben. Hoewel ik niet van plan ben om binnen nu en 10 jaar kinderen te krijgen, ga ik zeker beginnen met borstvoeding en zou ik graag de daarvoor beschikbare ruimte willen gebruiken.”

Het is nog steeds een raadsel hoe je dit weet te vragen tijdens een sollicitatiegesprek.(Bron: Christine Bolzan, founder of Graduate Career Coaching)

12. “Hoeveel krijg je eigenlijk betaald voor het afnemen van sollicitatiegesprekken?”

De sollicitant vroeg dit aan Jodi R.R. Smith, van Mannersmith Etiquette Consulting.

View Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *